Profesionálny hosting systémov UNITED-NUKE a PHP-NUKE
Úvod | Osobný účet | Stiahnutia | Fórum | Vzhľady | Galéria | NukeWebhosting
Main Menu
Úvod
 Úvodná stránka
 Zaslať článok
 Zaslať súbor
 Témy
 Vyhľadať

Členstvo
 Váš účet

Zdroje
 Web okazdy
 Stiahnutie
 Vzhľady
 Články

Komunita
 Diskusné fórum
 Doporučte nás
 Kontakt
 Spriatelené stránky
 Bannery

Nástroje

Ostatné

box_bottom
Survey
Čo by ste očakávali od NUKE hostingu

Predinštalovaný NUKE
Support rýchlo a zdarma
Zdarma pekné themes
Podrobný manuál
Security balík v cene
Ostatné [napíšte komentár]

Výsledky
Ďalšie ankety

Hlasov: 8312
Komentárov:: 29
box_bottom
Google vyľadávanie
Google
box_bottom
PHP-Nuke Patched
Current Version: 3.3 18-03-2007

Nuke 7.0 - 7.1
Nuke 7.2 - 7.3
Nuke 7.4 | Nuke 7.5
Nuke 7.6 | Nuke 7.7
Nuke 7.8 | Nuke 7.9
Nuke 8.0
box_bottom
Do not miss

Verejná Diskusia

Skvelá stránka o tvorbe webu

CMS UNITED-NUKE

box_bottom
PHP-Nuke Slovakia :: Zobraziť tému - PC ochrana - SPAM ADWARE MALWARE VIRUS vo WinXP
FAQ
FAQ
Hľadať
Hľadať
Pravidlá
Pravidlá
Zoznam užívateľov
Zoznam užívateľov
užívateľské skupiny
užívateľské skupiny
Nastavenie
Nastavenie
Prihlásenie
Prihlásenie
Súkromné správy
Súkromné správy
Pred pridaním akéhokoľvek príspevku si prečítajte PRAVIDLÁ. Ak zistíme, že ste ktorékoľvek pravidlo porušili, Váš príspevok zmažeme a nedostane sa Vám odpovede!

Obsah fóra PHP-Nuke Slovakia » Voľná diskusia

odoslať novú tému   Odpovedať na tému
PC ochrana - SPAM ADWARE MALWARE VIRUS vo WinXP
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  

Máte niektorý z popísaných problémov ?
Áno, som rád že som tu našiel túto tému
50%
 50%  [ 3 ]
Áno, ale viem ako bojovať
50%
 50%  [ 3 ]
Nie, nestretol som sa s tým
0%
 0%  [ 0 ]
Nie, stará sa mi o to niekto iný
0%
 0%  [ 0 ]
Nie, nepoužívam Win
0%
 0%  [ 0 ]
Celkom hlasov : 6

Autor Správa
gate7
Hosting member
Hosting member

Zaregistrovaný od: 07. 07. 2005

PríspevokZaslal: po december 19, 2005 1:25 pm    Predmet: PC ochrana - SPAM ADWARE MALWARE VIRUS vo WinXP Odpovedať s citátom

chodi vam kopec nevyziadanych emailov ? mate spomaleny windows ? otvárajú sa vám reklamné okná ? pribudli vám v IE rozne tlacitka a vyhladavacie okna ?

BOJUJTE PROTI SPAMU A INEMU BORDELU NAPADAJUCEMU A SIRIACEMU SA INTERNETOM !

Vsetko je to priznakom toho ze vas pocitac nie je dostatocne zabezpeceny.
Vedzte jedno, ak ste zaregistrovali niektory z tychto priznakov, nie je to uz iba vasa vec...
Aj bez vasho vedomia mozete sirit nevyziadane emaily na vsetky vase kontaktne emaily, mozete byt sucastou bootnet siete a ani o tom neviete...
Bootnet siet je siet napadnutych pocitacov ovladanych a vyuzivanych skupinou ludi s nekalymi umyslami, mozu pomocou vaseho pocitaca sirit SPAM - nevyziadane emaily na 10 tisic iných pocitacov, mozu sa pomocou vaseho PC skryte pripajat na ine pc, servery a hackovat ich a pritom sa maskovat za IP adresu vaseho pripojenia...

VYLIECTE SI VAS POCITAC A DOSTATOCNE SI HO ZABEZPECTE !

/nasledujuce postupy nie su otestovane iba mnou, pouziva ich vela ludi a tvoria viac menej subor free programov pripadne prg s obmedzenou platnostou a funkcnostou, v kazdom pripade vam pomozu odhalit a na 95% vycistit vas PC/

BOD 1:
AKTUALIZACIA WIN XP
je to velmi dolezity krok bez ohladu na to kto vam co hovori pripadne kyda a nadava na Windows, bez tohoto kroku sa dalej nedostanete, ak uz ste sa rozhodli pouzivat windows je NUTNE UDRZIAVAT jeho stav aktualizovany a teda mat nainstalovane vsetky systemove zaplaty...
Je nutne povolenie aktualizacii ich stiahnutie a korektne nainstalovanie. Ak nemate oficialne zakupeny win je nutne si pozhanat aktualizacie inym sposobom, ako to necham na vas na to tu navod pisat nebudem v kazdom pripade si musite byt vedomy toho ze kazda aktualizacia nieco lieci. Zlomom v zabezpeceni windows XP bolo vydanie ServicePack2, toto je v XP absolutna nutnost. Majte na pamati ze ziaden dodatocny software vam PC bez aktualizovaneho Win XP nezabezpeci bezporuchovy stav...

BOD 2:
ANTIVIRUS
vela ludi v mojom okoli pouziva MC afee alebo Norton Commander a ine antivirusy. Vedzte ale ze na slovenskom trhu najdete svetovu jednicku uznavanu vsetkymi renomovanymi instituciami, co do dokonalosti heuristickej detekcie /teda logike detekovania novych este neznamych virusov/ co do rychlosti a minimalnych poziadavok na systemove prostriedky.
NOD 32 od spolocnosti eset asi pozna kazdy, ale je dost zaznavany prave slovakmi, co je slovenske je zle ? Pravy opak ! Pozrime sa na to z hladiska rychlosti aktualizacii a dostupnosti programu ! Ja osobne nebudem pouzivat antivirus z druheho konca sveta prave pre jeho lokalizaciu. Za dlhe roky sirenia virusov prostrednictvom emailovych sprav sa stalo pravidlom ze v podstate kazdy kontinent ma svoj repertoar virusov, urcite mnozstvo cca nieco do 50% sa siri celosvetovo, preto mna ako uzivatela antiviru nezaujima v podstate aktualizacia virovych databaz aktualna niekde na druhom kontinente, je pravda ze slovensko je potencionalne ohrozenejsie virusmi pochadzajucimi z ruska, bulharska rumunska a.p. preto pri volbe antiviru doporucujem ako prvy vyskusat prave NOD32 pre jeho flexibilnost na virusy ktore sa vyskytuju prave v europe /samozrejme to neznamena ze vir. db neobsahuju aj viri vyskytujuce sa v brazilii a.p./ a pre jeho syst poziadavky a cenovu dostupnost /teraz je napr. v akcii NOD 32 lite edition za velmi priaznivu cenu, pozri web http://www.eset.sk navyse mate moznost vyuzit jeho bezplatnu 30 dnovu testovaciu dobu...

Takze stiahnite, nainstalujte, zaktualizujte si NOD32 a urobte si test na virusy...

BOD 3:
mal asi predchadzat kroku 2 ale uz je za nim.... FIREWALL
ja osobne pouzivam Kerio personal firewall... dostupny je na http://www.kerio.com Ochrana PC pomocou firewallu je velmi dolezita, samotny winXp sice obsahuje firewall ale ten v podstate nemonitoruje aktivity vsetkych programov a portov, ich prepojenia a pod. V kazdom pripade vas musim upozornit ze tento program je v podstate free ale iba na 30 dni, po 30 dnoch sa zablokuje cas prehladov ale ostava v podstate nadalej plne funkcny s dostupnymi aktualizaciami. Pri instalacii doporucujem aj neskusenym uzivatelom zapnut si pokrocili rezim v ktorom sa pyta Kerio na kazdu aktivitu suvisiacu s asociaciou programov a komunikacnym aktivitam programov. Pokial Kerio zaznamena nejaku aktivitu vyhodi vam hlasku v ktorej mozete aktivitu povolit alebo zakazat...
Samozrejem ze mozete takymto sposobom zakazat nieco co ste nechceli, vychadzajme ale s toho ze aj menej skuseny pouzivate vie co ide robit na pocitaci, a teda ked si otvaram napriklad dokument Word z Total Commanderu kliknutim na nieco.doc Kerio vyhodi hlasku o tom ze Total Commander sa snazi otvorit aplikaciu Word, pri takejto hlaske mate moznost v spomenutom okne zakliknut aj zapamata si pravidlo a teda pri podobnej akcii sa vas uz na to neopyta, vyzaduje si to iba par dni trpezlivosti odklikavat a vytvarat pravidla... Kerio je vzhladom na jeho da sa povedat free verziu a spolahlivost na top prieckach... doporucujem ho vyskusat, ak budete mat nejaky problem s jeho ovladanim piste ne toto forum vase dotazy...

BOD 4:
azda najdolezitejsi bod ADWARE, SPYWARE, MALWARE
co to je sa mi pisat nechce, v kazdom pripade je to software ktory vo vasom pocitaci byt nema, TREBA HO ODSTRANIT ak nechcete aby vas pocitac bol ovladany, zneuzivany, aby ste rozposielali SPAM, aby boli vase aktivity na inete monitorovane /kam, kedy a kde klikate/, pripadne aby vas otravovali reklamy, ohrozeny moze byt cely obsah vaseho pocitaca, dokumenty hesla jednoducho VSETKO !

Upozornujem vas na to ze staci mat jeden z tychto neziaducich programov bez vasho vedomia v pocitaci a v kratkom case to moze viest nielen k zneuzivaniu vaseho PC ale dokonca aj ku padu winXP ktory bude mat za nasledok vynutenie novej instalacie a teda aj hodiny strateneho casu pripadne finacii nutnych na obnovu...

toto je aj dovod preco som sa podujal napisat take dlhe instrukcie, vikedn som stravil s pocitacom mojho kamarata ktoremu znenazdajky v piatok nenastartoval winXP , bolo nutne preinstalovat windows.
Dovod ? nesplnal 3 zo 4 uvedenych bodov...

podme na to :

Uvediem vam 2 najlepsie dostupne volne pouzivatelne programy potrebne na odstranenie 99,9 % neziaducich programov z vaseho pc
1. ADAWARE Personal SE spolocnosti Lavasoft http://www.lavasoft.de/software/adaware/
2. Spybot - Search & Destroy http://www.spybot.info/en/download/index.html

Doporucujem stiahnut, nainstalovat, zaktualizovat a vykonat ihned kontrolu vaseho disku najma s produktom ADAWARE
Produkt 2 Spybot obsahuje aj slovensku lokalizaciu, ja osobne ho pouzivam hlavne na blokovanie nacitania roznych neziaducich programov, dolezita je cast imunizacia a zapnutia blokovania.

toto detailnejsie rozoberiem v dalsej casti ked budem mat o5 trocha casu venovat sa tejto problematike...

Takze skusajte a cistite si PC, este raz upozornujem ze tymto postupom nemate co pokazit, ja osobne ho pouzivam uz nejaky ten rok a ani jeden krat som pri jeho aplikovani nezaznamenal pad systemu, ak som sa stretol s padom systemu bolo to prave koli tomu ze uzivatel nepouzival ani jeden z tychto bodov pripadne nepouzival ich komplexne...

Taktiez si vas dovolim upozornit ze treba pravidelne vykonavat tuto kontrolu, neznamena ze ked si ocistite pocitac po mesiacoch surfovania po inete ze ste za vodou, nebvezpecenstvo na vas ciha vsade preto preventivne pouzivajte tieto dostupne metody.

Svoju bezpecnost mozete napriklad zvysit aj pouzivanim noveho firefoxu, je to prehliadac na web namiesto Exploreru, taktiez free bez obmedzeni...

Uz nevladzem pisat a tak ma ospravedlnte za pripadne chyby, ak budete mat niekto nejaky problem piste ako som spominal do tohoto fora, myslim ze je tu viacej skusenych pouzivatelov takze radi poradime...
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
Sponzor
drakeman
Webmaster
Webmaster

Zaregistrovaný od: 30. 04. 2005

PríspevokZaslal: po december 19, 2005 2:28 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

kaslat na chyby, dolezity je obsah dokumentu, ktory si celkom obsiahlo, ale len zbezne popisal, no na pochopenie neskusenemu uzivatelovi to staci.

s widlami pracujem uz dost dlho aby som vedel, co vsetko dokazu, ale aj tak ma niekedy daco prekvapi, pretoze to je MS a od MS nic dobre... no to sa neda povedat o este. jeho produkt NOD32 je fakt dobry a doporucujem ho dat na kazdu masinu pripojenu do internetu skor, ako sa zacne surfovat po nete. Aj ked vam 30-dnova verzia vyprsi, bude vam stale fungovat ako ma, len na zaciatku vam bude odpocitavat pocet dni, ktore uz mate nad limit, ale da sa to obist Smile je overene, ze za cca 10 min surfovania bez antiviraku a bezpecnostnych zaplat widle padnu a musia sa prehodit.

a firewall? hmm celkom dobra vec, keby nebolo firewallu, tak widle hackuju aj male deti. nehovorim ze by to nezvladli aj na linuxoch, ale tam by sa zapotili o cosi viac. ja ho osobne nepouzivam, ale tiez ho doporucujem. kamos ma tiez kerio a nema v PC ziadny bordel a to nema ani ziadny antivirak. jednoducho zakaze vsetky porty a povoli si len tie, ktore potrebuje POP3, SMTP...

Spyware ? pokial mete antivirak, billovske zaplaty a pripadne firewall, nie je ho treba. osobne som nemal este ani jeden spy ci mal ware.

No ja by som este hodil BOD 0:
NEPOUZIVAT WINDOWS a ked uz, tak len velmi malo. Windows nie je na internet, ale max na pracovnu stanicu do kancelarie, ci na pripadne hranie hier. Pokial chcete mat bezpesny a dobry system, zvolte si akukolvek distribuciu linuxu. v nom budete mat prehlad nad vsetkym co robi. nie jek u widiel. pusta sa a ani neviete co v linuxe sa to nestane Smile. nech si do neho date cokolvek mate to bezpecne a hlavne zadarmo cize moze prist aj samotny Bill Gates na prehliadku vao PC a nic vam nemoze.

Zhrnutie? Nod32, Kerio, update widiel, firefox + blokovaie popup okien alebo mozete byt ako je. Linux forever Smile + obcasne pustanie widiel

Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať E-mail Zobraziť autorove WWW stránky
gate7
Hosting member
Hosting member

PríspevokZaslal: po december 19, 2005 10:12 pm    Predmet: ty furt budes propagovat ten linux Odpovedať s citátom

hehehe ok, neberiem nazor ja len aby sa poucili ti ktori Win pouzivaju

1 - aby vedeli co im hrozi
2 - aby vedeli ze mozu odbtazovat inych
3 - aby aspon zhruba vedeli ako na to

ostatne pripadne dotazy uz bude riesit toto forum
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
drakeman
Webmaster
Webmaster

Zaregistrovaný od: 30. 04. 2005

PríspevokZaslal: po december 19, 2005 10:27 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Ak to beres takto, tak v pohode. ja to b berem linuxacky Smile tam sa mi nic nedostane...

Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať E-mail Zobraziť autorove WWW stránky
Conky
Professional
Professional

Zaregistrovaný od: 13. 06. 2005

PríspevokZaslal: po december 19, 2005 10:34 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Nod32 + Kerio profesional firevwal + spybot a neni o com Smile

cize moj hlas by mal byt "Nie, stará sa mi o to niekto iný"
ale musel som to nainstalovat tak viem ako stym bojovat Smile

gate7 napísal:

to je zasa ich problem nie ? tak isto oni nepozeraju na mna

PS > spam som ani raz neposlal

Hosting member
Hosting member

PríspevokZaslal: ut december 20, 2005 12:37 am    Predmet: Odpovedať s citátom

gate7 napísal:

to je zasa ich problem nie ? tak isto oni nepozeraju na mna

PS > spam som ani raz neposlal[/quote]

myslel som to tak ze nejaky clovek moze svojou NEDBANLIVOSTOU poskytnut mailove adresy, ktore budu zneuzite neskor na spam... a medzi nimi moze byt aj ta tvoja a pritom s tym nebudes mat nic spolocne staci aby ta mal niekto taky v adresari....hmmm
Návrat hore
XpFighter
Anonymný

PríspevokZaslal: št december 22, 2005 12:54 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

hmm sami odbornici Laughing
Návrat hore
odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra PHP-Nuke Slovakia » Voľná diskusia Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Prejdi na: