Pred pridaním akéhokoľvek príspevku si prečítajte PRAVIDLÁ. Ak zistíme, že ste ktorékoľvek pravidlo porušili, Váš príspevok zmažeme a nedostane sa Vám odpovede!
Zaslal: st apríl 23, 2008 9:06 am Predmet: UN a Shout Box
Ahojte, chcem sa s vami podeliť na moje skúsenosti s SB pod UN. Som bežný používateľ, viem čo to o html o php, ale nič svetoborné, takže z toho pohľadu to berte.
1. potrebovala som na stránkach SB. Ako prvé a najjednoduchšie riešenie je blueboard. Postačovalo, kým si ma nevyhliadli spamy.
2. prehľadala som túto diskusiu (aj blassenweb) a nakoniec som sa rozhodla pre vlastný SB pod UN. Verzia 8.5.1 (nenašla som to pod download, ale v niektorej téme je zip.) Viem, že už je aj 8.5.2, ale kvôli stiahnutiu sa mi nechcelo registrovať na ďalší web. Slovenský lang je k 7.5.x . Celkom použiteľný, chýbala jediná premenná. Pod adminom toho bolo viac, ale skopčila som tam anglické popisy, takže v pohode.
3. Funkčnosť - nadšenie, všetko sa rozbehlo bez problémov (sgl zmenené nuke na unnuke samozrejme, natiahnuté importom zo súboru). Administrácia na vysokej úrovni. Bolo treba ručne zrušiť nahrádzanie medzery znak medzera - je to tiež v nejakej téme. História a vyhľadávanie v SB - 10 bodov. No a mazanie príspevkov a blokovanie IP - no comment.
No a potom nastali problémy. Teda to ani nie sú problémy, ale moje nedostatočné znalosti ako ich vyriešiť.
Takže drobnosti:
1. šírka ľavého bloku - Firefox ok, Expl. mal priširoké bunky, takže to naťahoval. Ignoroval akýkoľvek štandardný pokus o zúženie, tak som sa naštvala a metódou pokus omyl som mu to tam dala natvrdo (našťastie v zdrojáku bola vetva pre rôzne prehliadače).
2. scrolovanie - rady tu mi nepomohli, treba nejako upraviť JS, prežijem to, keďže sa to dá pekne pozrieť cez tú históriu. V nastaveniach sa mi to nepodarilo nájsť.
3. smajlíci - zobrazujú sa až po kliknutí na button (rozbalia sa a zbalia), chcela by som, aby tam boli hneď, ale neviem ako na to.
4. shout sa zadáva len na jednom riadku, viac by mi vyhovovalo na viac riadkov, ale aj s tým sa dá žiť
ALE PROBLÉM:
- na localhoste všetko ok, zadám meno a shout, normálne sa zapíše
- ale na webe aj keď užívateľ zadá meno, zapíše sa Anonymous. Pozerala som zdroják, je to niečo s user a cookies a do toho fakt nechcem šahať. Výhoda SB je v tom, že sa nemusia prihlasovať. Len tipujem, že keby zadané meno našiel v users, tak to neprepíše.
Taky užívám SB, ale mám rád všechno podle sebe a SB mi přijde až moc "přehňácanej" všelijakejma serepetičkama, který alespoň dle mýho názoru zošklivují celkovou vyzáž stránek, takže jsem se v tom kdysi dost rýpal. Pokusím se odpovědět alespoň na něco, co mám ještě v paměti.
Chyby:
1. Tuším, že nastavování šířky tam je taky nějak přes JS, tudíž se ani nedivím, že v FF to šlo ok a v IE ne... Osobně bych teda akorát přepsal HTML zdroják a proměnou width bych dal do divu (např. - vidím to jako nejjednodušší cestu)
2. Se scrollováním si pamatuju, že u toho byl velký problém. Autoři se zřejmě nezabývali validitou. Scrollování jsem dal okamžitě pryč, je to opět další přebytečná funkce. Důležité jsou poslední příspěvky, ne 50 příspěvků scrollující se. Když se chce někdo kouknout zpátky, stačí kliknout na Historii SB...
Pokud ale na scrollování trváš, zapátral bych na nějakých webech, kde jsou tyto scripty volně ke stažení a implementoval bych to tam.
3. Skrýt/zobrazit je zase řešeno JS, smajlíci jsou uležení v externím souboru (nebo sql teď nevim), odkud je modul tahá. Najdi si akorát řádek, na kterým to tahá. Nevím, jakou verzi mám já, ale konkrétně to zřejmě bude tento řádek:
Kód:
div id=\"smilies_show\" style=\"display: none;\"
Tam změň display none na např. block... Mělo by to už ukazovat. Ale pro design bych dal pryč to tlačítko a pohrál si s kódem ...
4. Stačí změnit input na textarea a nadefinovat šířku X výšku
S těma userama teda nevim, protože já osobně to mám jen pro registrovaný uživatele. Ale je několik možností.
- Anonymous ho přepíše kvůli tomu, že to máš někde nastavený.
- Někde je přepis a odešle se nesprávný údaj a systém to pochopí jako že nevyplnil jméno.
- A nebo je chyba někde o čem nemám páru ...
Good luck _________________ Ikdyž si myslíš, že na něco nemáš, stejně to zkus!
Díky, vyskúšam.
Nie, nechcem scrollovanie, podľa mňa úplná zbytočnosť, Najradšej by som sa toho JS úplne zbavila. Pohrať sa s klasickým kódom dokážem, práve preto mi ten JS vadí, lebo neviem ako funguje.
Ešte raz díky. Zatiaľ aspoň za snahu, dám vedieť, či to pomohlo.
SMAJLÍCI.
Pomohlo to.
v blocks/block-Shout_Box.php cca 650 riadok za // bottom half bolo treba zmenit none na block a odblokovat posledne dva riadky (resp. jeden a pol, aby tam zostalo tlacitko SHOUT. Funguje to.
Už len za toto díky moc. J.
ZADÁVANIE NA VIAC RIADKOV
- taktiež zabralo. Nevedela som presne, čo zmeniť, ale pozrela som si iný kód s textarea a došlo mi to. Znova problém so šírkou v FF a IE, zhodný počet stĺpcov nemal rovnakú šírku, takže cez premennú s rozdielnymi hodnotami.
Znova ďakujem. J
Nemôžete odosielať novú správu do tohto fóra Nemôžete odpovedať na správu v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre